Rigoletto

DESCHONECOMPAGNIE & Muziektheater Transparant

 • DO 29/09/22 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

De stad is gevaarlijk vooral voor vrouwen / ‘t Stinkt daar en ge kunt niemand vertrouwen / Mannen liggen ‘r op de loer om u te bespringen / Ze doen alles om bij u binnen te dringen.

Als hofnar van de koning is Rigoletto (gespeeld door Stefaan Degand) een vrolijke frans. Maar daar komt (even) verandering in als hij met een lijkzak in een bootje staat. In de zak zit niet wie hij in opdracht wilde laten vermoorden. In zijn verwarring probeert hij de gebeurtenissen te reconstrueren die tot dit noodlot geleid hebben.

Deze Rigoletto is een bewerking van de opera van Guiseppe Verdi én ook van de roman ‘Le roi s’amuse’ van Victor Hugo. Twee zangers (Esther Kouwenhoven, Lars Corijn), twee acteurs (Karlijn Sileghem, Tom Goossens) en een pianist (Wouter Deltour) dalen samen met hem af in de tragedie die begon als een komedie.


De Standaard **** – Stefaan Degand steelt de show in deze zotte opera vol misverstanden, romances en intriges. En dat volledig op rijm. Met veel respect, maar ook met een grote dosis anarchie ontdoen ze het operagenre van zijn vormelijke clichés.


MET INLEIDING