Berg

SP!TSBERGEN

 • VR 16/09/22 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 18,00
  VVK: € 20,00
  KASSA: € 22,00
 • Den Amer
  Podium

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

Het imaginaire reizen is een terugkerend thema in het oeuvre van componist George De Decker. Voor dit avondvullende concert Berg inspireerde hij zich op de onvoltooide roman ‘Le Mont Analogue’ van René Daumal (1908-1944). “De beklimming van de top dient slechts één doel: het avontuur van het onbekende”, schreef Daumal over het alpinisme. Zou dat geen motto kunnen zijn voor alle kunst?

Daarom nodigt het Vlaams muziekensemble SP!TSBERGEN je uit op hun mentale reis, een muzikale tocht naar het gebied achter de gletsjers, fjorden en het eeuwige ijs.

Harp, accordeon, euphonium en contrabas worden gecombineerd met live electronics: een ongewone, kleurrijke, spannende kruisbestuiving. Vijf jonge, eminente muzikanten gaan bij elk concert in dialoog met een uitgekiende klankband. Hun partituur blijft echter wel open voor improvisatie. Daarbij wordt ingezet op een zo rijk mogelijk palet aan timbres: vocale en instrumentale klanken, natuurgeluiden en computergestuurde klankmanipulaties.

SP!TSBERGEN speelt voor dit concert in een decor met een immens grote zeppelin: Ørnen.


van en met George De Decker componist Sophie Baguet harp Suzan Peeters accordeon Julie Laureyn euphonium Michel Labruyère contrabas Joost Van Duppen live electronics

 

OP DE SCÈNE VAN DEN AMER
BEPERKT AANTAL PLAATSEN