Boeren

Katrien Pierlet, Gert Jochems & Hans Van Cauwenberghe

  • VR 03/06/22 - 20:00
    ZA 04/06/22 - 20:00
  • VVK: € 14,00
  • De Patatjeshoeve
    Koningsbos 17
    3460 Assent
  • Duur: 70

De voorstelling op zaterdag 4/06 om 15u werd geannuleerd.

Erik Vlaminck weet steevast maatschappelijk engagement te combineren met mooie en toegankelijke teksten. Met ‘boeren’ schreef hij – tijdens zijn verblijf op een boerenhof - het verhaal van twee boerenzonen. De ene heeft de boerderij overgenomen en de andere is vertrokken. Ze komen uit een gezin waar niemand iemand aanraakt. Kent ge dat, zo’n manier van leven? Meer zwijgen dan spreken. Er hangt van alles in de lucht dat niet uitgesproken wordt. Broederhaat en broederliefde vechten hier om balans. Ook die ene vrouw die er niet is, speelt een rol. Boerenmiserie ... Ontroerend schoon en gelukkig ook vaak om te lachen.

Dit stuk schetst treffend het onzekere leven van onze landbouwers. O.m. door de botsing tussen de klimaatproblemen en de moderne landbouw kunnen zij geen kant op en zijn ze aan handen en voeten gebonden: wetten, regeltjes, de banken… En er is de druk van hun eigen familie natuurlijk.

van en met Katrien Pierlet (zelf boerendochter), Gert Jochems, Hans Van Cauwenberghe (spel + lied), Erik Vlaminck (tekst), Jo Jochems (regie), MoMent Tongeren (productie)

Bestel hier je tickets!


Voor en na de voorstelling : bar en hamburgers

Er is parkeergelegenheid op 300 m van de boerderij aan de windmolen.

In een fijne samenwerking met en dankzij de hulp van De Patatjeshoeve, Landelijke Gilde, Ferm