Boeren

Katrien Pierlet, Gert Jochems & Hans Van Cauwenberghe

 • VR 03/06/22 - 20:00
  ZA 04/06/22 - 15:00
  ZA 04/06/22 - 20:00
 • ABO & -26: /
  VVK: € 14,00
  KASSA: /
 • De Patatjeshoeve
  Koningsbos 17
  3460 Assent
 • Duur: 70
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Erik Vlaminck weet steevast maatschappelijk engagement te combineren met mooie en toegankelijke teksten. Met ‘boeren’ schreef hij – tijdens zijn verblijf op een boerenhof - het verhaal van twee boerenzonen. De ene heeft de boerderij overgenomen en de andere is vertrokken. Ze komen uit een gezin waar niemand iemand aanraakt. Kent ge dat, zo’n manier van leven? Meer zwijgen dan spreken. Er hangt van alles in de lucht dat niet uitgesproken wordt. Broederhaat en broederliefde vechten hier om balans. Ook die ene vrouw die er niet is, speelt een rol. Boerenmiserie ... Ontroerend schoon en gelukkig ook vaak om te lachen.

Dit stuk schetst treffend het onzekere leven van onze landbouwers. O.m. door de botsing tussen de klimaatproblemen en de moderne landbouw kunnen zij geen kant op en zijn ze aan handen en voeten gebonden: wetten, regeltjes, de banken… En er is de druk van hun eigen familie natuurlijk.

van en met Katrien Pierlet (zelf boerendochter), Gert Jochems, Hans Van Cauwenberghe (spel + lied), Erik Vlaminck (tekst), Jo Jochems (regie), MoMent Tongeren (productie)

Bestel hier je tickets!


Voor en na de voorstelling : bar en hamburgers

Er is parkeergelegenheid op 300 m van de boerderij aan de windmolen.

In een fijne samenwerking met en dankzij de hulp van De Patatjeshoeve, Landelijke Gilde, Ferm