'boeren'

REGIO OO(g)ST

 • VR 03/06/22 - 20:00
  ZA 04/06/22 - 20:00
  ZO 05/06/22 - 11:00
  ZO 05/06/22 - 14:00
 • De Patatjeshoeve
  Koningsbos 17
  3460 Assent

CC Diest bundelt samen met een twintigtal andere cultuur- en gemeenschapscentra uit het oostelijke deel van de provincie de krachten in het project REGIO OO(g)ST ‘boeren’. Met dit initiatief vestigen we drie jaar lang de aandacht op het belang van de boerenstiel en de agrosector. Op het programma staan onder meer theater, film, lezingen en een fotowedstrijd. Via cultuur brengen we een ode aan de landbouwer. Boeren en boerinnen hebben het de voorbije jaren immers niet makkelijk. Vandaar de oproep voor meer respect voor de mens achter ieders voedsel. Onze boeren verdienen dat, voor alles wat ze doen, dag in dag uit.


Programma cultuurcluster Demervallei (Aarschot, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem)
Locatie: De Patatjeshoeve, Koningsbos 17 in Assent
 

boeren (theater)
van en met Katrien Pierlet, Gert Jochems, Hans Van Cauwenberghe
Een verhaal vol humor en mededogen over twee boerenzonen, over het leven van onze landbouwers anno 2021 waarin passie voor de boerenstiel botst met klimaatzorg en de klauwen van grootkapitaal. Ontroerend schoon en gelukkig ook vaak om te lachen.  

 • Vrijdag 3 juni om 20 uur & zaterdag 4 juni om 20 uur


De Stadsboerin (familievoorstelling 4 tot 8 jaar)
van en met Lady Angelina 
In een aaneenschakeling van vertelsels en liedjes bewijst Lady Angelina dat er zowel in de stad als op het platteland mogelijkheid is om creatief te zijn rond natuur, dieren en planten. Een heerlijke muzikale voorstelling vol leuke groenteliedjes en zotte instrumenten. En wie weet lust je na afloop wel spruitjes?!

 • Zondag 5 juni om 11 & 14 uur

Bovendien wordt de Patatjeshoeve op 5 juni van 11 tot 17 uur het prachtige decor voor een heuse familiezondag, met op het programma allerlei leuke activiteiten zoals workshops waarin je vanalles leert maken met hooi of lekkere dessertjes in elkaar bokst. Kom je laten verrassen door de uitgebreide randanimatie! 
 

Alle info via http://www.regio-oost.be/

Klik hier voor tickets!