Dox Office: 49 Summits

Sjors Ruijter

 • WO 09/03/22 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: /
  VVK: € 7,00
  KASSA: /
 • Citadel
  Cinema Paradiso

  Citadel
  3290 Diest
 • Duur: 60 min
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

"Dox Office: Echte verhalen van echte mensen"

Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel hebben samen 49 bergtoppen bedwongen. Iedereen kent Wilco, terwijl Cas meer op de achtergrond bleef. Onder klimmers worden zij gezien als Siamese tweeling. In deze gloednieuwe documentaire zie je hoe de vriendschap is ontstaan: samen grappen maken bij -50 °C, samen strompelen in de ijle berglucht, op zoek naar elkaar tijdens een white-out en zo maar door. Wat drijft hen en wat bindt hen? Na 49 bergtoppen hebben ze een eerste idee.
Voor wie Wilco van Rooijen nog niet kent: hij is Nederlands bekendste bergbeklimmer. Hij heeft de zeven hoogste toppen ter wereld op zijn naam staan en bereikte de Noordpool én Zuidpool. Vaak was Cas van de Gevel erbij, bijvoorbeeld bij de beklimming van de K2 in 2008 en bij die van de Cho Oyu in 2014. 

Wilco (bergbeklimmer) en Sjors (filmmaker) zullen aanwezig zijn in Diest! Na de vertoning volgt een Q&A.

 

[]  deuren open vanaf 20u00
[]  ticketprijzen zaal -> bestel je ticket hier boven
7 euro basisprijs
4 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.

[]  i.s.m. D'Oranje Giraffen 


Covid Safe Ticket en mondmasker verplicht. De luchtkwaliteit wordt gemonitord met een C02-meter.