Quo vadis, Aida?

Jasmila Žbanić

 • VR 05/11/21 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: /
  VVK: € 7,00
  KASSA: /
 • Citadel
  Cinema Paradiso

  Citadel
  3290 Diest
 • Duur: 101 min
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

“Don’t shoot the piano player”, waren de bekende woorden van Dutchbat-commandant Thom Karremans voor hij in 1995 het glas hief met de Servische generaal Ratko Mladić. Kort daarna begon het leger van Mladić aan een etnische zuivering in de moslimenclave in Srebrenica, die meer dan achtduizend slachtoffers eiste. 

Het aangrijpende drama van regisseur Jasmila Žbanić geeft weer hoe dit conflict van kwaad tot erger ging. In haar eerdere films onderzocht Žbanić de blijvende invloed van de etnische zuivering op het Bosnië-Herzegovina van nu. Ze brengt de gebeurtenissen voor het eerst nadrukkelijk in beeld. Ze volgt het personage Aida, een tolk op de Nederlandse VN-basis in Srebrenica, die zich verscheurd voelt. Ze moet de Nederlandse bevelen vertalen voor de lokale bevolking. Tegelijk probeert ze haar man en twee zonen van het massagraf te redden, terwijl de manschappen van Ratko Mladić de moslimbevolking afvoeren. 

Deze aangrijpende film is een reconstructie en een getuigenis, met een beangstigend vraagteken als finale. Zijn er lessen geleerd, of smeult onder het huidige ‘grote vergeten’ het vuur voor een volgende ronde geweld? En hebben de blauwhelmen, die onvoldoende deden om de massamoord op meer dan achtduizend moslims te voorkomen, er iets uit geleerd? 

 

We organiseren alle events steeds in volledige overeenstemming met de geldende richtlijnen, opgelegd door de Federale Overheid.
Dit betekent vanaf 01/09/21 het volgende:

 • Je hebt geen Covid Safe Ticket nodig.
 • Er is geen social distance meer vereist bij de voorstellingen.
 • Het dragen van een mondmasker is niet langer verplicht. Uiteraard mag jij een masker dragen tijdens je bezoek, als je dat veiliger of comfortabeler vindt.
 • De luchtkwaliteit wordt gemonitord met een C02-meter.
   

-> deuren open vanaf 20u00


TICKETPRIJZEN

7 euro basisprijs

4 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.
 

I.s.m. D'Oranje Giraffen MOOOV (Zebracinema).