Heren van Opstand

Jean Paul Van Bendegem & Daan Vandewalle

 • WO 08/12/21 - 20:30 UITVERKOCHT
 • ABO & -26: € 13,00
  VVK: € 15,00
  KASSA: € 17,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

De voorstelling zal doorgaan in Den Amer en niet op het begijnhof.

Is muziek wiskunde, of juist niet? Want als dat zo is, is wiskunde dan ook muziek? Bestaat er zo iets als muziek die geen muziek is, en indien ja, is er dan ook wiskunde die geen wiskunde is?

De Heren van Opstand - Jean Paul Van Bendegem & Daan Vandewalle - zoeken het voor je uit. Ze zijn het volstrekt eens dat ze het vaak oneens zijn, alhoewel ze beseffen dat - als je er echt niet meer uitgeraakt - je het nog altijd dialectiek kan noemen. Of filosofie … de wetenschap die bedreven wordt wanneer men het niet meer weet. Of juist wel? Tenzij je vaststelt dat de woorden op zijn en dan maar muziek speelt. Of die nu wiskundig is of niet doet er meestal niet toe, tenzij soms wanneer het er wel toe doet. Dat is dan weer logica …

Zoals je ziet, zal deze voorstelling wellicht meer antwoorden geven dan er vragen zijn, of omgekeerd, maar dat zal uiteindelijk het publiek voor zichzelf moeten beslissen. Tenzij het er anders over denkt … En zoals gebruikelijk is in dit tijdsgewricht, is geen voorkennis vereist.