Echo Collective

plays Jóhann Jóhannsson’s 12 Conversations with Thilo Heinzmann

 

Post-klassiek, neo-klassiek, minimalistisch, niemand weet hoe je de muziek van het strijkensemble Echo Collective moet omschrijven en het zal Neil Leiter en Margaret Hermant worst wezen.

De populariteit van instrumentale muziek buiten het klassieke establishment is de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. Denk maar aan Nils Frahm, Ólafur Arnalds, A Winged Victory For The Sullen en de betreurde Jóhann Jóhannsson.

Echo Collective werkte intensief samen met de laatste twee en met Jóhann Jóhannsson werden vlak voor zijn dood plannen gesmeed om te werken aan een gezamenlijk project. Jóhannsson componeerde muziek (voor strijkkwartet) bij het werk van Berlijns beeldend kunstenaar Thilo Heinzmann. 12 Conversations With Thilo Heinzmann, zo heette het resultaat en de IJslandse componist dacht onmiddellijk aan Echo Collective om de composities op te nemen.

Een eerbetoon dus, maar ook een unieke kans om kennis te maken met de muzikale erfenis van een van de belangrijkste componisten van de laatste jaren. Uitgevoerd door zijn geliefkoosde muzikanten.