Roberto Zucco

NOK

 • DO 10/10/19 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Duur: 1u50

“Een auto die in een ravijn te pletter valt, repareer je niet. Een trein die ontspoort, probeer je niet weer op de rails te zetten. Je laat het erbij en vergeet het.”

Bernard-Marie Koltès schetst in Roberto Zucco de op- en ondergang van een antiheld. In vijftien taferelen – soms pijnlijk, soms hilarisch – weet de jonge Zucco, ondanks zijn gruweldaden, sympathie op te wekken bij omstaanders en slachtoffers. Omringd door personages die vastzitten in hun ongeluk, overtroeven Zucco’s daden hun inhoud. Wie struikelt over goed of kwaad, als er eindelijk iets beweegt?

NOK is een groep van zeven jonge speler-makers, die samen afstudeerden aan LUCA Drama. Deze voorstelling is hun eerste collectieve wapenfeit. Ze zoeken naar een frisse enscenering van modern repertoire en naar humor en schoonheid in een donker verhaal.

van/met Anaïs Jansen, Anke Somers, Egon Schoelynck, Ellis Meeusen, Kyra Verreydt, Runa Robbroeckx, Tom Voet
coaching Johan Knuts 

Deze voorstelling werd gemaakt in het kader van EIGEN KWEEK, een platform voor talent-ontwikkeling in Vlaams-Brabant door samenwerking van deze 10 cultuurcentra: CC Diest, CC Het Gasthuis Aarschot, GC De Wildeman Herent, CC Strombeek, CC Westrand Dilbeek, CC ’t Vondel Halle, CC De Kruisboog Tienen, CC De Borre Bierbeek, Kunst en Cultuur Sint-Pieters-Woluwe vzw en 30CC Leuven.