Jan Van Outryve, Olalla Aleman & Stefan Bracaval

Vlaamse Meesters in situ

 • ZA 08/06/19 - 20:00
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 12,00
  KASSA: € 14,00
 • Begijnhof Diest
  Sint-Catharinakerk

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest

De ticketverkoop voor dit evenement is afgesloten. Je kan morgenavond nog tickets kopen aan de ingang van de kerk.

Het kunstenparcours Vlaamse Meesters in Situ richt deze zomer de schijnwerpers op Vlaamse topstukken die nog op hun oorspronkelijke plek te bewonderen zijn. De Sint-Catharinakerk herbergt de schilderijen van de vier evangelisten door Theodoor van Loon. Deze Vlaamse Meester kreeg in het najaar van 2018 een mooie expo in de BOZAR in Brussel.

Jan Van Outryve componeerde in kader van Vlaamse Meesters in Situ een sonore schets geïnspireerd door de vier werken van Theodoor van Loon. In dialoog met Stefan Bracaval werkt van Outryve een compositie uit voor sopraan, basfluit en elektronica met het clair-obscur - een techniek typisch voor het werk van Theodoor van Loon - als uitgangspunt. Deze compositie "Shir-hashirim" probeert de verschillende werken van Theodoor van Loon te verbinden. Jan Van Outryve zet hiervoor een paar delen van het hooglied, één van de mooiste teksten uit het oud testament die gaan over liefde en menselijkheid, centraal.

"Shir-hashirim" weerklinkt de hele zomer in de kerk. Tijdens het concert brengen de muzikanten deze nieuwe compositie alsook enkele andere werken uit de tijd van Theodoor van Loon.

Jan van Outryve, theorbe - Olalla Aleman, sopraan – Stefan Bracaval, basfluit & elektronica

Vlaamse Meesters in situ is een organisatie van Openbaar Kunstbezit Vlaanderen met ondersteuning van Toerisme Vlaanderen.
www.vlaamsemeestersinsitu.be