Dox Office

Sideline

 • WO 14/11/18 - 20:30
 • VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 

De voorverkoop voor dit evenement is afgesloten. Je kan vanavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

"Een documentaire maken gaat over ontdekken, openheid, leren en je nieuwsgierigheid volgen." De bekroonde regisseur Spike Jonze weet waarover hij praat. In vergelijking met films worden documentaires nog vaak stiefmoederlijk behandeld, terwijl ze even ontroerend of spannend kunnen zijn. De onderwerpen, het scenario en de mensen zijn echt. Documentaires informeren, maar brengen ook verandering teweeg. Om die redenen verdienen veel documentaires ook het grote doek en de beleving van cinema.

Vanaf september 2018 wordt daarom elke tweede woensdag van de maand een documentaire vertoond in de Aula Geertrui Cordeys op het begijnhof. Op 14 november tonen we Sideline. 

Jaarlijks komen 15.000 Afrikaanse voetballers naar Europa om hun voetbaldroom waar te maken. Het merendeel zal zijn voetbalcarrière nooit kunnen realiseren en toch in Europa blijven, vaak zonder papieren en zonder een opvangnet. Je  vindt deze gestrande spelers overal op pleintjes in de achterbuurten van de grote Europese steden. Daar trainen ze om fit te blijven, hopend op hun grote doorbraak. ‘SIDELINE’ volgt het parcours van drie spelers op twee van die pleintjes: “DE LUCHTBAL” in Antwerpen en “LA ROUE” in Anderlecht.  

  

TICKETPRIJZEN DOX OFFICE

6 euro normale ticketprijs

3 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.