Dox Office

Michel - acteur verliest de woorden

 • WO 12/09/18 - 20:30
 • VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 

De voorverkoop van dit evenement is afgesloten. Je kan vanavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

"Een documentaire maken gaat over ontdekken, openheid, leren en je nieuwsgierigheid volgen." De bekroonde regisseur Spike Jonze weet waarover hij praat. In vergelijking met films worden documentaires nog vaak stiefmoederlijk behandeld, terwijl ze even ontroerend of spannend kunnen zijn. De onderwerpen, het scenario en de mensen zijn echt. Documentaires informeren, maar brengen ook verandering teweeg. Om die redenen verdienen veel documentaires ook het grote doek en de beleving van cinema.

Vanaf september 2018 wordt daarom elke tweede woensdag van de maand een documentaire vertoond in de Aula Geertrui Cordeys op het begijnhof.

We starten op 12 september met Michel – acteur verliest de woorden. Een ontroerend portret van acteur Michel Van Dousselaere, bij wie afasie werd vastgesteld. Deze film laat twee krachtige mensen zien die met liefde, verdriet en humor de regie nemen over een dramatische wending in hun leven.

VOORFILM: Haar naam was ... (van Helena Dalemans, 18 minuten)

“Haar naam was” is een ode aan mijn oma. De film vertelt het verhaal van Ida, een oude eenzame vrouw die wegkwijnt in een rusthuis, tot ze op een dag een nieuwe bewoner leert kennen, Jef. De twee worden verliefd op elkaar en besluiten samen te revolteren tegen het rusthuis.

Het is een film over de harde realiteit van ouder worden, vergeten en vergeten worden. Het is een kritiek op de manier waarop wij in onze maatschappij met ouderen omgaan, hij kaart de wantoestanden in rusthuizen aan en legt het taboo van seksualiteit bij ouderen bloot.

TICKETPRIJZEN DOX OFFICE

6 euro: normale ticketprijs

3 euro: jongerentarief tarief -26 jaar en personen met een WIGW statuut.