Risjaar Drei

Toneelhuis / Olympique Dramatique

 • WO 12/12/18 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 18,00
  VVK: € 20,00
  KASSA: € 22,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

"Agge ne klootzak zoekt, ksallekikkem wel spelen."

Risjaar is afstotelijk. Hij is misvormd, hij mankt en hij is lelijk als de nacht. Tijdens de Rozenoorlogen die plots uitbraken na de dood van Hendrik Vijf, heeft Risjaar als een beest gevochten voor zijn familie, aan de zijde van zijn broer Edwaar. En nu is Edwaar koning, dankzij een aantal brutale politieke moorden, uitgedacht door zijn kreupele broertje. Maar het einde van de oorlog brengt voor Risjaar niet de lang verhoopte rust. Er is integendeel iets geboren, iets aangewakkerd. Een inzicht. Een drift, een gewetenloze ambitieuze honger.

In 'Richard III' schiep Shakespeare een van de meest memorabele monsters uit de literatuur. Wat hem mee zo aantrekkelijk maakt, is zijn bevrijde en ongegeneerd vrolijk tentoongespreide amoraliteit en die weet Toneelhuis / Olympique Dramatique als geen ander te vertolken in Risjaar Drei.

Schaamteloze onmenselijke meningen klonken nooit zo lekker.

Loek Zonneveld in De Groene Amsterdammer / Er valt veel over deze toneelavond te zeggen. Voorop en kort samengevat dat het een meesterstuk is.
Lotte Philipsen in Knack Focus / Antwaarps theater overgoten met een wellustig sausje van machtsgeilheid en topprestaties van een indrukwekkende cast. (****)
 

tekst en regie
TOM DEWISPELAERE
STIJN VAN OPSTAL
bewerking en spel
PETER VAN DEN BEGIN
JAN DECLEIR
MIEKE DE GROOTE
KOEN DE SUTTER
NICO STURM
SANNE SAMINA HANSSEN
JONAS VERMEULEN
Tom Dewispelaere/Stijn Van Opstal
e.a.