Backbone

Gravity & Other Myths (AUS)

 • DI 23/10/18 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 22,00
  VVK: € 25,00
  KASSA: € 27,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

Wie de halsbrekende toeren van Gravity & Other Myths live aandurft, beleeft een avond op het puntje van de stoel en blijft met open mond achter. Want op het gebied van hedendaags circustheater kennen de Australiërs momenteel weinig concurrentie.

In Backbone dagen tien performers en twee muzikanten elkaar uit in een decor met houten palen, stenen, aarde, emmers, en heel veel betoverend licht. Ze testen elkaars kracht en uithoudingsvermogen in scènes die afwisselend poëtisch, spectaculair of grappig zijn. Met deze voorstelling won het gezelschap niet alleen tal van internationale prijzen, maar ook de harten van het publiek én de pers.

 

Theaterkrant / Wat GOM in Backbone laat zien grenst aan het ongelooflijke. Wat de voorstelling vooral zo indrukwekkend maakt is de schijnbare achteloosheid en het volledige gebrek aan stoerdoenerij. Backbone gaat ver over de grenzen van wat we circus noemen. Het is ultieme samenwerking, gestoeld op kracht, vertrouwen en discipline.
 
de Volkskrant / De knap geëtaleerde joligheid, terloops gechoreografeerd tussen alle imponerende hand-op-hand acrobatiek en vrijevaltrucs, is goud waard omdat je weet: één misgreep betekent einde verhaal.
 
NRC / Volop spanning en sensatie, in anderhalf uur krachtpatserij en durf.