THE SQUARE

Ruben Östlund - 2017

 • VR 04/05/18 - 20:30
 • ABO: /
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor deze filmvoorstelling is afgesloten. Je kan vanavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

De Zweedse cineast Ruben Östlund (TURIST) baseerde deze film op een gelijknamige kunstinstallatie die hij ook zelf maakte, waarin hij een vierkant op de vloer van een museum tekende en bezoekers meegaf dat het een veilige omgeving is waarbinnen niets kan gebeuren en iedereen braaf voor elkaar zorgt. Is het mogelijk, zo vroeg hij zich af, dat mensen zich binnen zo'n afgebakende plek écht heel even aan die afspraken houden? Of zijn onze sociale, economische en seksuele impulsen zo krachtig dat zelfs dat te veel gevraagd is?

Hoofdpersonage in de film is de gladde museumdirecteur Christian, hij wil uitpakken met een nieuwe tentoonstelling waarin “The Square” één van de meest besproken werken moet worden, maar een en ander loopt niet zoals hij het had gepland: de boel escaleert en brengt zowel de museumdirecteur als het museum in een existentiële crisis.

Hoe extreem de situaties ook worden, Östlund verliest nooit zijn gevoel voor esthetiek. Het resultaat is een film boordevol originele ideeën en wrangkomische observaties van de aap in ieder van ons. Östlund balanceert vaak op de grens tussen ernst en scherts, waarbij je soms niet goed weet of je nu verondersteld wordt in de lach te schieten, dan wel weg te kijken uit plaatsvervangende schaamte. THE SQUARE won de Gouden Palm in Cannes.

 

TICKETPRIJZEN ZEBRACINEMA

6 euro normale ticketprijs

5 euro kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten- of leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen

3 euro jongerentarief tarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.