BRAM FISCHER

Jean van de Velde - 2016

 • VR 27/04/18 - 20:30
 • ABO: /
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Duur: 124'
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor deze filmvoorstelling is afgesloten. Je kan vanavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

ism Afrika Film Festival

In het Zuid-Afrika van 1963, waar onvrede groeit tegen de ongelijkheid, worden op een middag bij een inval in het dorpje Rivonia de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was, toegevoegd: Nelson Mandela. Het blanke regime wil koste wat het kost de groep als voorbeeld stellen en tot de doodstraf veroordeeld krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet, is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Het wordt een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Als de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Het levensverhaal van de advocaat die Nelson Mandela verdedigde is in een zowel spannende sixties spionagethrillervorm gegoten als in een solied rechtbankdrama met een knappe hoofdrol voor Peter Paul Muller, die hij ingetogen vertolkt.

'Eindelijk een acteur die Mandela neerzet zónder zichtbare moeite' - BOR BEEKMAN, DE VOLKSKRANT

 

TICKETPRIJZEN ZEBRACINEMA

6 euro normale ticketprijs

5 euro kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten- of leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen

3 euro jongerentarief tarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.