DUNKIRK

Christopher Nolan, 2017

 • VR 23/02/18 - 20:30
 • ABO: € 6,00
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Duur: 106'
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor deze filmvoorstelling is afgesloten. Je kan vanavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

met oa Fionn Whitehead, Damien Bonnard, Aneurin Barnard, Barry Keoghan, Mark Rylance, Tom Hardy

Het verhaal van Operatie Dynamo, de reddingsactie waarbij honderdduizenden militairen bij Duinkerken werden gered door een samengeraapte vloot van pleziervaartuigen, vissersschepen en andere privéboten.

De Blitzkrieg rukt op, de geallieerden zijn teruggedreven tot op het strand, volledig omsingeld en volslagen weerloos tegen een vijand die bijna anoniem lijkt. Het hele Britse leger dreigt vernietigd te worden nog vóór de oorlog echt is begonnen. Marineschepen kunnen niet dicht genoeg bij het strand komen, de Britse bevolking wordt opgeroepen met hun bootjes te komen helpen. Drie verschillende verhaallijnen zijn door elkaar gevlochten: de weerloze soldaten te land, drie mannen in een plezierjacht ter zee en de bemanning van een Spitfire in de lucht. De Nederlandse cameraman Hoyte Hoytema zorgt voor een verbluffend visueel spektakel waarbij je als kijker midden in de actie lijkt te zitten. De muziek zweept de spanning op als een tikkende klok. Een straffe oorlogsfilm. (gz)

 

TICKETPRIJZEN ZEBRACINEMA

6 euro normale ticketprijs

5 euro kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten- of leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen

3 euro jongerentarief tarief -26 jaar en personen met een WIGW statuut.