JUST LIKE OUR PARENTS

Laís Bodanzky - 2017

 • VR 19/01/18 - 20:30
 • ABO & -26: € 6,00
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Duur: 102'
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor deze filmvoorstelling is afgesloten. Je kan vanavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

met oa Clarisse Abujamra, Jorge Mautner, Annalara Prates

Rosa wil het allemaal perfect doen: op haar werk, als moeder, als dochter, als vrouw, als geliefde… Maar hoe harder ze haar best doet in één rol, hoe meer ze lijkt te falen in een andere. Als kind van idealistische ouders en moeder van twee jonge meisjes, zit ze gevangen tussen de verwachtingen van twee generaties. Wanneer Rosa’s moeder een schokkende onthulling doet, lijkt niets nog wat het was. Voor Rosa hét moment om de regie van haar leven weer in eigen handen te nemen.

Regisseuse Laís Bodanzky – die samen met haar echtgenoot het scenario schreef – brengt een heerlijk warme en bij momenten ook grappige film, maar tegelijk ook een explosief en ingenieus geconstrueerd familiedrama. Ze weet als geen ander universele gevoelens mooi over te brengen. Als rode lijn door de film loopt Henrik Ibsens toneelstuk EEN POPPENHUIS uit 1880, over Nora, die aan het eind van het verhaal haar man verlaat met de woorden “Ik moet eerst mezelf onderwijzen, en dat kun jij niet voor mij doen. Ik heb ook nog een even heilige plicht, mijn plicht jegens mijzelf.” Rosa is zelf toneelschrijver en voelt zich een hedendaagse Nora, gevangen in haar huis in São Paulo, worstelend met werk, zorg, trouw, dromen en gebrek aan eigenwaarde. Allemaal bijzonder herkenbaar!

 

TICKETPRIJZEN ZEBRACINEMA

6 euro normale ticketprijs

5 euro kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten- of leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen

3 euro jongerentarief tarief -26 jaar en personen met een WIGW statuut.