Leon Verdonschot

Literatuur op zondag

 • ZO 03/12/17 - 11:00
 • ABO: € 5,00
  VVK: € 5,00
  KASSA: € 5,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

De voorverkoop voor dit evenement is afgesloten. Je kan zondag nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

De Nederlandse auteur Leon Verdonschot brengt al jaren muziek en literatuur samen onder één dak. Vanaf zijn debuut met Hart tegen Hart – Rock ’n roll ontmoetingen in 2005 tot zijn meest recente biografie VOS, over één van Vlaanderens meest geliefde muzikanten Luc De Vos, springen de melodieën van de pagina’s af.

Verdonschot is bovendien van alle markten thuis: hij heeft zelf opgetreden, documentaires gemaakt over o.a. Bruce Springsteen en hij is presentator en programmamaker voor de Nederlandse televisie. Hij is tevens columnist en schrijft voor de Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer.

Radiopresentator Luc Janssen (Radio 1 en Studio Brussel) is dan ook de geknipte persoon om in gesprek te gaan met Leon Verdonschot over het werk en leven van Luc De Vos, die als frontman van Gorki een definitieve stempel heeft gedrukt op de muziek van de Lage Landen.

De Diestse band De KeaVers brengen voor deze gelegenheid speciaal enkele nummers van Gorki waarin de boodschap van Luc De Vos verder leeft, want zoals hij zelf zong “niemand gaat verloren”…