Christophe Vekeman

Literatuur op zondag

 • ZO 01/10/17 - 11:00
 • ABO: € 5,00
  VVK: € 5,00
  KASSA: € 5,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

De voorverkoop voor dit evenement is afgesloten. Je kan zondag nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

Christophe Vekeman, een van de meest bekende vertegenwoordigers van de huidige generatie Vlaamse literatuur, staat dit najaar twee keer op het podium in Diest. Op donderdag 28 september zie je hem aan het werk met Open Geest XL in het kader van Te Gek?!. Op zondag 1 oktober gaat hij in gesprek met Erwin Jans over zijn werk voor Te Gek?! en zijn eigen publicaties. Vekeman heeft verschillende romans, gedichten- en verhalenbundels op zijn naam staan. Zo beschreef hij in Hotel Rozenstok (2014) een identiteitscrisis waarin hij beslist om te stoppen met schrijven. “Geen midlifecrisis” volgens de auteur die het boek zelf met veel enthousiasme schreef. In 2016 liet hij de biografie Johnny Paycheck op het publiek los. Een eigenzinnig boek, over een in onze contreien onbekende countryzanger die eigenlijk een talentrijke outlaw bleek te zijn. De auteur vertelt over het ontstaan van zijn werken en waarom deze allesbehalve klassieke literatuur zijn.

Daarnaast is Vekeman ook actief als programmamaker en literatuurcriticus bij Radio Klara.  Je kan hem beluisteren in het programma Pompidou. Hij is een liefhebber en kenner van countrymuziek. Zo maakte hij deze zomer de serie Hillbilly Fever samen met Lies Steppe.

In de Diestse bibliotheek vind je een schat aan boeken en info van Christophe Vekeman. Lezen om je warm te maken voor literatuur op zondag!