PLACENTA

plays Placebo

 • ZA 03/02/18 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO: € 13,00
  VVK: € 15,00
  KASSA: € 17,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 
 
 

Begin jaren '70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin met het mythische Placebo (niet te verwarren met de Engelse glamrockband met dezelfde naam).

Onder deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en elektronica: Ball of eyes (1971), Placebo 73 (1973) en Placebo (1974).

Placebo werd geen commercieel succes. Maar door de invloed die dit project gehad heeft op vele producers zoals DJ Shadow, is de muziek van Placebo van onschatbare waarde in de muziekgeschiedenis. De voorbije jaren waren de nummers terug te vinden op vele verzamelaars en Balek deed zelfs dienst als intro van de serie Callboys.

Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin leek dit ons het ideale moment om deze fantastische muziek terug leven in te blazen, slaan en toetsen met de hulp van enkele rasmuzikanten. Het geheel gekaderd in een tijds- en geluidscorrect decor.

 

Met Geert Roelofs drums / Hans Mullens bas / Patrick Steenaerts gitaar / David Thomaere keyboards / Dree Peremans trombone / Sam Vloemans trompet / Wietse Meys sax, clarinet, basclarinet / Eric Engels scenografie
+ afterparty.

 

Placenta is een initiatief en productie van CC Diest en Hans Mullens.

 

STAAND CONCERT