Kunstendag voor Kinderen : Klopotec

Zonzo Compagnie

 • ZO 19/11/17 - 14:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 10,00
  VVK: € 10,00
  KASSA: € 12,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Bij een afgelegen Noors vissersdorpje staat een oud magisch houten huis: het Krakeslottet. De bewoner verzamelt hout: prachtige stukken sloophout en bomen verteerd door de zee, aangespoeld op het strand, afbraakhout van oude huizen, schuren en boerderijen, gered van de sloop.

Hans Beckers, die met zijn intrigerende klankinstallaties al meermaals verbaasde, bezocht het betoverende Krakeslottet en bouwde er klopotecs (ratelwindmolens uit het noordoosten van Slovenië) met het oude hout, zodat elke Klopotec een eigen karakter heeft. In de 16e eeuw werden de klopotecs gebruikt in wijngaarden om slangen te verjagen en druiven beter te doen rijpen. Nu bouwt Beckers ze om tot een windmolenorkest. Te midden van zijn zelfgebouwde windmolens gaat hij een muzikaal gesprek aan met slagwerker Teun Verbruggen dat zal klinken als ratelende tongen!

VANAF 6 JAAR / BEPERKT AANTAL PLAATSEN


Naast de voorstelling van Zonzo Compagnie bieden we op Kunstendag voor Kinderen ook andere activiteiten aan. Bekijk hier het programma in detail.

Zo kan je voor en na de voorstelling in de foyer van Den Amer de gigantische klanksculpturen Het wiel van de stilte en Dieudonnée van Amadeo ontdekken. Verder kan je Dromen bouwen met Maderas. Maderas brengt dromen van kinderen tot leven. Torens rijken tot aan de hemel, ruimteschepen worden gebouwd en vreemde schepsels worden geboren! Gratis op vertoon van een ticket voor de voorstelling.

Tijdens de voorstelling kapen een bende zotte tieners tussen 12 en 15 jaar die dag een stukje van het cultuurcentrum. Sluit je aan bij deze (s)toffe bende en zeefdruk jouw totebag, patch en pin je shirt, bestempel je jasje en creëer je eigen unieke look. Je hoeft enkel twee kledingstukken om te pimpen mee te brengen, de rest wordt voorzien door de Jeugddienst van Diest. Vanaf 14.30 uur (tijdens de voorstelling) - gratis.

De voormiddag staat in het teken van film op het Begijnhof. Rafke Girafke heeft drie superleuke films op het programma staan. Om 8.30 uur starten we met Krekel (3+), om 9.30 uur staat Kiwi en Strit (3+) op het menu en afsluiten doen we om 10.30 uur met De Grote Kaasrace (5+). Doorlopend wordt er ontbijt, knutselactiviteiten en andere animatie aangeboden.

 

  
Deze activiteiten vinden plaats in het kader van Kunstendag voor Kinderen: www.kunstendagvoorkinderen.be