Jazzclass series: Meeting Miles

Frederik Goossens (Jazzlab Series)

Op zoek naar Miles Davis in de Belgische jazz

 • 2 lessen vanaf wo 01/02/2017

  WO 01/02/2017 - 19u30 > 21u30
  WO 08/02/2017 - 19u30 > 21u30


 • € 50 (inclusief ticket voor de film 'Miles Ahead' in kader van Zebracinema, datum nog te bepalen)
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 • Deelnemers: min. 10 – max. 30

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Miles Davis het tijdige voor het eeuwige ruilde. Frederik Goossens gaat in deze tweedelige lessenreeks dieper in op de jazzgeschiedenis, met als uitvalsbasis de opmerkelijke carrière van de legendarische trompettist.

Weinig muzikanten hebben de koers van de muziekgeschiedenis zo wezenlijk veranderd. Miles deed het verscheidene keren. Zijn albums in de jaren vijftig, met als onbetwiste hoogtepunt Kind of Blue, maakten van hem een superster. In het volgende decennium verkende hij de grenzen van de jazz voor kleine combo’s, alvorens zich zonder enig schuldgevoel over te geven aan pompende jazzrock en later, in de jaren ‘80, aan een mix van pop en stekelige funk.

Hij was zonder twijfel één van de meest aantrekkelijke en invloedrijke figuren van de Amerikaanse muziek, wiens sporen vandaag nog duidelijk in de Belgische jazzmuziek te vinden zijn. Naar die sporen gaat Frederik op zoek, met als leidraad de groepen die op tournee zijn met JazzLab Series.