Colin Stetson (VS)

Colin Stetson Solo

 • VR 04/11/16 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 
 
 

COLIN STETSON

De Amerikaanse jazzsaxofonist Colin Stetson is een ware sensatie op de bassaxofoon, die hij laat klinken als een compleet blaasorkest, inclusief percussie. Het lijstje ronkende namen waarmee Stetson al werkte is even lang als indrukwekkend: Tom Waits, David Byrne, TV on the Radio, Laurie Anderson en Lou Reed, ze konden allemaal op zijn diensten rekenen. En bands als Bon Iver en Arcade Fire vragen Stetson wat graag mee op tour.

Maar ook solo maakte hij al naam en faam. Zo eindigen zijn soloplaten meestal in de eindejaarslijsten van invloedrijke muziekrecensenten en – magazines. Voor zijn hypnotiserende solostukken gebruikt hij indrukwekkende circulaire ademhalingstechnieken en versterkt hij de geluiden van de saxofoon met contactmicrofoons. Dit voorjaar maakte Colin Stetson nog een ronduit sublieme bewerking van Gorecki’s derde symfonie.

“Stetson demolishes clichés to unleash fresh, unexpected energies. It’s like being inside an enormous brass tunnel full of windy byways and slamming valves, at once exhilarating and frightening.” – Pitchfork.

AFTERTRACK

Aftertrack DJ SVN The 'Sacer' saga continues... Aansluitend aan het concert van Colin Stetson, zal DJ SVN voor de gelegenheid in zijn immense platenkast duiken om aan te tonen dat uitgekiende tegendraadsheid wel degelijk onversneden intimiteit kan beteken. Veelal geplukt uit de obscuriteit en aangezuiverd door uitgegroeide gevestigde waarden, kan U zich verwachten aan alles wat U niet zou verwachten. Deze after-track zal de avond tegemoet komen met verloren gewaande pareltjes uit de kelders der verwondering...kortom, een greep uit DJ SVN's oneindige muzikaal verhaal, dat mag opgevat worden als onbevlekte ode aan de meester zelve en een muzikant hors de categorie...

EXTRA

Interessant weetje: de priklijst (Channel List) van Colin (vooral de 'Throat Mic' spreekt tot de verbeelding vinden wij):

RECENSIES

Sorrow - A Reimagining of Gorecki's 3rd Symphony >>Pitchfork
New History Warfare Vol. 2: Judges >>Pitchfork
New History Warfare Vol. 3: To See More Light >>Pitchfork