Een hommage aan Paco de Lucía

The Guitar Hero

 • DI 14/02/17 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 13,00
  VVK: € 15,00
  KASSA: € 17,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 

Francisco Sanchez Gomez, zeg je? Nooit van gehoord. Gelukkig verwierf de man wereldwijd wel bekendheid onder de naam Paco de Lucía. De Lucía was de belangrijkste naoorlogse flamencogitarist en maakte het genre in zijn eentje immens populair bij het grote publiek. Zijn ongelooflijke talent zorgde er bovendien voor dat hij ook binnen de jazz en de klassieke muziek furore maakte.

Toen Paco de Lucía twee jaar geleden onverwacht stierf, was de verslagenheid groot en kwam er een leemte in de flamencowereld die tot vandaag voelbaar is.

In The Guitar Hero brengt het kruim van de Belgische flamencoscene een eerbetoon aan een bijzonder muzikant en componist. Deze hommage is niet zomaar een gitaarconcert, maar een uiterst gevarieerde, eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling waarin alle elementen van de flamenco aan bod komen.

 

> met Alicia Carrasco zang Carmen Fernandez zang Ana Llanes dans Federico Ordoñez dans Myrddin gitaar Alexander Gavilan gitaar Dick Van der Harst banjo, regie Ruven Ruppik percussie Nathan Daems fluit Koen De Cauter woord