Cher Ami

Yuko

 • DI 24/01/17 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO: € 12,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 
 

Cher Ami is een voorstelling die aan de hand van enkele animatiefilms het waargebeurde verhaal vertelt van drie iconische dieren die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Vlaamse velden vochten: Stubby de Amerikaanse hond, Jackie de Zuid-Afrikaanse baviaan en Jenny de Duitse olifant. Het toont een andere kant van de oorlog, een absurde ingang in de waanzin van de loopgraven. De band Yuko ging hiervoor een samenwerking aan met tekenaars Ivan Adriaenssens, Roman Klochkov en Gustavo Garcia en creatief collectief De Commerce.

Zowel de band als de animatoren vertrokken vanuit de ware verhalen van de drie iconische dieren. Er is in heel de herdenking van WO I heel weinig aandacht voor deze ongelooflijke verhalen. Deze voorstelling wil vooral deze dieren hun heldenstatus teruggeven.

Cher Ami is een stille filmvertoning met live muziek.

 

> met Kristof Deneijs zang, gitaar Brecht Plasschaert keyboards Thomas Mortier bas David Broeders drum