An Pierlé

 • DO 16/10/14 - 20:30
 • ABO & -26: € 13,00
  VVK: € 15,00
  KASSA: € 17,00
 • Onze-Lieve-Vrouwekerk
  Onze-Lieve-Vrouwekerk

  Bruidstraat 1
  3290 Diest
 
 

Odegand 2012. An Pierlé blies het stof uit de pijpen van het orgel in de Gentse Sint-Jacobskerk. Dit beklijvende concert groeide uit tot een kerktournee, die nu terugkomt met een vernieuwd programma. Opnieuw trekt Pierlé langs Belgische kerken en houdt ze halt aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Diest. Er worden nieuwe nummers gebracht, speciaal op maat van kerkorgels, stukken voor eigen orgel en bekende nummers.

Dit keer zet ze haar troubadourstocht langs de kerken verder met een iets uitgebreidere bezetting. Klassiek geschoolde organist Karel De Wilde ondersteunt haar stem met authentieke klassieke orgelmuziek, en vaste begeleider en producer Koen Gisen zorgt samen met zangeressen Loesje Maieu en Kaat Hellings voor een stevige verankering in de hedendaagse popmuziek, met gitaar, meerstemmige zang en percussie.

Over de vorige tournee bliezen de media de loftrompet: er werden kippenvelmomenten gesignaleerd en het kerkorgel werd zelfs een hip begeleidingsinstrument genoemd. Dat dit geen ijdele woorden zijn, zal deze verrassende vocaliste bewijzen.

 

 • met An Pierlé zang & orgel Karel De Wilde organist Koen Gisen gitaar & percussie Loesje Maieu zang & percussie Kaat Hellings zang & toetsen