Marc Ribot Trio (VS)

 • MA 14/10/13 - 20:30
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 • Marc Ribot Biografie
 

De term 'levende legende' wordt te pas en te onpas gebruikt, maar in het geval van gitarist

Marc Ribot kunnen we haast niet anders. Met zijn staat van dienst zouden we deze brochure volledig kunnen vullen maar als we u zeggen dat hij het bekendst is als gitarist van Tom Waits en Elvis Costello weet u meteen welk kaliber we in huis hebben gehaald.

Naast zijn samenwerking met andere grote muzikanten tourt Ribot tegenwoordig met nog twee andere groten der aarde. Jazz muzikant Henry Grimes (akoestische bas) speelde onder meer met Don Cherry, Charles Mingus en Sonny Rollins en drummer Chad Taylor verdiende zijn sporen bij groepen als Tortoise en Iron and Wine. Een supergroep, met andere woorden.

Dit wonderbaarlijke trio heeft doodleuk besloten om een concert in Diest te spelen. Als wij er dit jaar maar één concert mochten uitpikken, was de keuze snel gemaakt. Nu u nog.

De soundtrack voor en na wordt verzorgd door Dj SVN (SVNS Corky Corner).