Electronic Body Music Night

Front 242, The Neon Judgement en Radical G

 • VR 24/05/13 - 20:00 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 19,00
  VVK: € 19,00
  KASSA: € 23,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 
 
 

Official Line-up for friday

20u00 :: DOORS
20uoo-21u30 :: OPEN KASSA / AFHALEN TICKETS

21u00-22u00 :: THE NEON JUDGEMENT
22u15-23u00 :: RADICAL G
23u30-01u00 :: FRONT 242

SOLD OUT!!
 

Een Electronic Body Music avond met de Belgische pioniers van weleer en de top van nu! En met Front 242 een groep met wereldfaam, want grondleggers van de Electronic Body Music.

FRONT 242 
De Belgische groep Front 242 wordt niet alleen beschouwd als de grondlegger van de elektronische muziek, ze zorgde – samen met het Duitse DAF – ook voor het ontstaan van het subgenre Electronic Body Music, dat op haar beurt dan weer een grote invloed had op de ontwikkeling van industrial, elektro en techno. Nummers als "Tragedy for you","Masterhit", "No shuffle" en natuurlijk "Headhunter" zijn klassiekers in het genre.

Daniel B, Patrick C, Richard J, Jean-luc DM en Tim K brengen hun nieuwe liveshow in primeur in Diest.  "Legendarisch" zonder compromissen en quasi een thuismatch, want de wortels van Front 242 liggen in... Aarschot.

RADICAL G
Radicaal?  Voor sommigen wellicht ... voor anderen heerlijk donker, electronisch gekkenwerk met de impact van een splinterbom.

Glenn Keteleer (er)kent zijn roots als geen ander.  Invloeden van Front 242 en The Neon Judgement kan je letterlijk voelen. 

Deze rasechte Diestenaar deed al remixen voor een groot aantal artiesten (waaronder trouwens The Neon Judgement!) en in 2013 brengt RadicalG zelfs een remix voor de  Belgische pioneer industrial band  "The Klinik" van hun klassieker Memories. Zijn remix van Stephane Signoré  "Sacrifice and dedication" verscheen op de Fabric 60 compilatie, gemixt door niemand minder dan Dave Clarke en zijn ‘Shadowdancing’ werd geremixed door Unsubscribed en dat zijn niemand minder dan Mr. Jones  én opnieuw Dave Clarke. Wicked!

 

THE NEON JUDGEMENT
De Leuvense band van Dirk Da Davo en TB Frank wordt ook gerekend bij de grondleggers van EBM (Electronic Body Music). Het hoogtechnologische genre uit het begin van de jaren 80 combineert industrial en electro en geldt als wegbereider van new beat en techno.

Een kleine kwarteeuw na de eerste single ‘Factory Walk’ (1982) maakt The Neon Judgement echter een dubbele inhaalbeweging. Het creatieve model van de groep – elektronische muziek met een rockbenadering – kent vandaag heel wat varianten. Daarnaast geniet The Neon Judgement grote én internationale belangstelling van de jongste generatie hippe muziekmakers. Vooral de eerste periode (1981-1985) wordt leeggeplunderd door klinkende namen als Dave Clarke, The Hacker en Tiga.

De tijd die The Neon Judgement leek vergeten te zijn, heeft de groep weer helemaal actueel gemaakt. De ruige wave van weleer voedt de hippe electropop van vandaag. De groep krijgt eindelijk krediet voor haar pionierswerk en klinkt zoveel jaar later nog steeds scherp. Tijdloos, heet dat in de volksmond.