Le Nozze

DESCHONECOMPANIE & Muziektheater Transparant

 • DO 22/04/21 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 16,00
  KASSA: /
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

Hoe maak je opera toegankelijk voor een breed publiek? Die vraag stelde de DESCHONECOMPANIE zich. Door een verhalende theatertaal, het openbreken van het genre, ludieke verkleedpartijen, verstilde aria’s en indrukwekkende ensembles hebben ze het antwoord hierop gevonden in Le Nozze.

Drie acteurs en drie muzikanten spelen de opera ‘Le Nozze di Figaro’. Een man en vrouw met levenservaring en een fladderende jongen spelen alle twaalf rollen. Ze spreken in een taaltje gebaseerd op de muziek van W.A. Mozart en het libretto van L. Da Ponte. Met enkel de meest essentiële attributen bouwen ze het landgoed en huwelijk op van een graaf en een gravin, hun bedienden en aanverwanten. Om hun liefde nieuw leven in te blazen, verkleedt de gravin zich in de dienster waar de graaf een oogje op heeft. De jonge Cherubino lijdt aan verliefdheid en moet zich vermommen om de gravin te kunnen blijven zien. Met andere woorden, iedereen moet zich verkleden in iedereen.


spel Ineke Nijssen, Hendrik Van Doorn, Jef Hellemans sopraan Annelies Van Gramberen of Esther Kouwenhoven piano Wouter Deltour saxofoon Jolien Van De Sande


Met inleiding