Anna

Svinhunder feat. Echo Collective

 • WO 18/12/19 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 13,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Na 30 jaar muzikale vriendschap lanceren componisten Michel Bisceglia & Hans Mullens hun uniek gezamenlijk project Svínhunder. Ontdek het EP-debuut ‘Anna’ tijdens de audiovisuele première op 18/12.

Svínhunder is een experimenteel speelveld voor piano en een al dan niet akoestische baslijn gecombineerd met sound design en electronics. Om de sound van Svínhunder te vervolledigen, wordt deze basis aangevuld met drums en strijkers van het gerenommeerde Brusselse ensemble 'Echo Collective'.

Hun inspiratie? De donkere wereld van 'Het Smelt', het trefzekere debuut van schrijfster Lize Spit.

In Svínhunder dagen Hans & Michel elkaar muzikaal uit. Ze experimenteren via het tweaken en samplen van eigen geluidsopnames en combineren soundscapes met strijkers om een instrumentaal filmisch geluidsuniversum te creëren dat bestaat uit inventieve thema’s en harmonieën.

Dat bij Svínhunder de hybride muziek onlosmakelijk verbonden is met beeld, bewijst beeldend kunstenaar Eric Engels door het concert live van visuals te voorzien. De film wordt als het ware aan de soundtrack toegevoegd.

Svínhunder is:
Grillig
Ruw
Bruut
Mooi
Zacht
Beeld is licht
Kijken naar - toeschouwer of interactie
Kijken naar de kijkers
Maquettes
Film op scène
Energie van de muziek op podium bepaalt het beeld
Tussen licht en duister
Tussen zon en maan
Tussen mens en dier
Tussen kijken en voyeurisme
Tussen beleven en ontvangen
Tussen natuur en digitaal
Tussen werkelijkheid en virtueel
Tussen binaire code en werkelijkheid
Tussen Pi en poëzie
Tussen de boekhouding en de afwas"