KORTDAG

Kort kortfilmfeest

 • DO 20/06/19 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 
 
 
 
 

De voorverkoop voor dit kortfilmfestival is afgesloten. Je kan vanavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

Donderdag 20 juni kan je een reeks belachelijk goede kortfilms komen bewonderen in het gezelligste bioscoopcomplex van Vlaanderen, het Begijnhof te Diest. Op het programma staan kortfilms die van op de filmschool tot de festivals reiken. Ingetogen drama, geniale animatie en als kers op de taart een ontroerend schoon lokaal product, de enige leidraad is kwaliteit.

De films worden aaneensluitend vertoond met een kleine pauze halfweg. De complete duur van de kortfilmavond is ongeveer 2 u 30 minuten.


PROGRAMMA

Tweesprong
>> Regisseur: Wouter Bouvijn
>> Maxime’s vader sterft aan een ongeneeslijke erfelijke ziekte. Heeft Maxime de ziekte ook? Of zijn broer?


Flatlife
>> Regisseur: Jonas Geirnaert
>> Het idee achter 'Flatlife' is doodeenvoudig: vier bewoners in een appartementsblok, vier vakken, vier verhaaltjes. Maar het geniale is dat alles een invloed heeft op elkaar. Met de meest gekke en hilarische situaties tot gevolg.


Perfect Darkness
>> Regisseur: Maaike Neuville
>> Een kortfilm van drieëntwintig minuten die in één adembenemend shot is opgenomen en inspiratie vindt in de poëzie.
 

Mont Blanc
>> Regisseur: Gilles Coulier
>> Een eenvoudig verhaal waarbij het meest essentiële verborgen zit tussen de lijnen. Twee mannen zijn onderweg naar de Mont Blanc. Een roadtrip om de laatste wens van de oudste man in te willigen.


Une Soeur
>> Regisseur: Delphine Girard
>> Een auto midden in de nacht. Alie loopt gevaar. Om haar hachje te redden moet ze het telefoontje van haar leven plegen…


Seascape
>> Regisseur: Leni Huyghe
>> In ‘Seascape’ is de zee een almachtige aanwezigheid en even ongrijpbaar als de liefde. Beiden doen hun ding en werken volgens het spel van aantrekken en afstoten. Wie niet meegaat op dit ritme, moet het dan maar spartelend zien te redden.


Elastieken levens
>> Baraque Cultuur met OKAN-leerlingen uit Diest
>> Een OKAN-klas trok met haar leraar naar woonzorgcentrum Sint-Augustinus. De leerlingen praatten er met zes bewoners over hun leven en legden die gesprekken zelf op beeld vast. 

 

TICKETPRIJZEN

6 euro basisprijs

3 euro jongerentarief tarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.