Poltrock & Niklas Paschburg (DE)

Dit is een voorstelling van vorig seizoen die omwille van corona verplaatst werd naar een nieuwe datum. Je ticket van vorig seizoen blijft geldig voor deze voorstelling. 

 

Je zou het commerciële zelfmoord kunnen noemen, overmoed of simpelweg lef, maar David Poltrock bracht afgelopen jaar maar liefst drie albums uit. Drie. In één jaar. Drie albums pianomuziek die het hele spectrum van klassiek tot elektronisch overspannen. Poltrock houdt evenveel van Bach als van Jon Hopkins en dat hoor je aan zijn eigen muzikale avontuur.

In zijn trilogie ‘Mutes, Moods & Machines’ staat telkens een vrij uniek instrumentarium centraal: mechanisch bewerkte piano’s, modulaire analoge synthesizers, samplers en strijkers.

Niklas Paschburg (DE) komt uit dezelfde melancholische school, is ook gefocust op instrumentale songs die het midden houden tussen neoklassiek, ambient en experimentele klanken, geïnspireerd door de natuur. Zijn plaat ‘Oceanic’ (2018) is voor ons één van de mooiste ambientplaten van de afgelopen jaren.

Een bijzonder sfeerrijke en avontuurlijke dubbelaffiche voor liefhebbers van Nils Frahm, Jon Hopkins en Ólafur Arnalds.