Word's Out

Novastar

 • DI 06/10/20 - 20:30
 • ABO & -26: € 23,00
  VVK: € 25,00
  KASSA: € 27,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Duur: 30 min & 90 min

Het concert van Novastar wordt VERPLAATST naar di 6/10/2020. Tickets blijven geldig. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.


Weinig artiesten begrijpen beter hoe je de perfecte popsong schrijft dan Joost Zweegers. Voorbeelden zijn er genoeg: ‘Mars Needs Woman’, ‘Because’, ‘Cruel Heart’, ‘Lost & Blown Away’, ‘The Best is Yet to Come’ en natuurlijk de bloedmooie klassieker ‘Wrong’.

Met ‘In The Cold Light of Monday’, de jongste plaat van Novastar, deed hij zijn naam als ultieme songsmid opnieuw alle eer aan. Catchy songs, betoverende melodieën en inventieve zanglijnen. Nieuwe nummers zoals Word’s Out, die ook in hun gestripte, pure vorm niets aan intensiteit inboeten.

En dat is exact wat Joost Zweegers gaat doen. Teruggrijpen naar de essentie, solo. Een vleugel en een halve cirkel gitaren. Meer is er niet nodig om de magie op te roepen.

 

SUPPORT: GEIKE (solo)

Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos de West-Vlaamse zangeres voor een solocarrière. Onder de naam Dorléac werkte ze samen met Spinvis en na diverse losse projecten, waaronder het album For The Beauty Of Confusion, was daar in 2017 ineens Zoutelande.
Op deze monsterhit van de Nederlandse band BLØF, zong Geike voor het eerst in het Nederlands - en met succes. Vanaf eind 2017 en vrijwel heel 2018 domineerde Zoutelande zowel in Nederland als België de hitlijsten. Het nummer brak het ene record na het andere. Zo werd Zoutelande in Nederland bekroond tot de grootste Nederlandstalige hit ooit en wonnen BLØF en Geike met het nummer in België de Mia (de Belgische Edison) voor Hit van het Jaar 2018.
Ondertussen bleef Geike werken aan solomateriaal. Dat bleek een ware zoektocht: tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot ze aan de praat raakte met Joost Zweegers, beter bekend als Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotseling creatief alles op zijn plaats.
Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, dat uiteindelijk terechtkwam bij de Belgische topproducer Wouter Van Belle (onder andere Novastar en Racoon). Het resultaat, een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau, deze komt op 18 oktober uit.
Op 13 september werd de nieuwste single “All Over” gereleased.