MMM

Ataneres Ensemble

 • DI 21/01/20 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 
 

Geen enkel muziekgenre kende de laatste jaren zo’n boom als het moderne minimalisme. Componisten als Philip Glass, Steve Reich en Arvo Pärt werden herontdekt door jongere generaties en de nieuwe lichting, met onder anderen Nils Frahm en Max Richter, heeft een al minstens even trouwe aanhang.

Maar het Ataneres Ensemble beoogt meer dan dat. Dit project betreft een synergie van kunstvormen uit de laatste paar decennia. Minimalistische muziek staat nauwkeurig in combinatie met beelden van professionele videograaf Karen De Meyer, waardoor een interessante audiovisuele terugblik op de 20e eeuw wordt geworpen. Ze staan stil bij een tiental meer en minder tekenende momenten die zorgvuldig rond de letter M zijn gethematiseerd.

Met muziek van onder meer Eric Satie, Philip Glass, Max Richter en Arvo Pärt.