50 jaar Plankenkoorts

Johan Verminnen

 • DO 17/10/19 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Duur: 80 min
 
 

“Als een optreden niet wordt gevolgd door een enorme uitputting, dan hield je niet genoeg van je publiek.” Jacques Brel wist als geen ander dat optreden soms bloed, zweet en tranen kost. En dus vaak wordt voorafgegaan door een gezonde portie zenuwen.

Die positieve stress is ook bij Johan Verminnen nog steeds aanwezig. Zo ook de niet te temmen gedrevenheid om elk concert telkens opnieuw alles uit de kast te halen, de Plankenkoorts dus. Dat is niet alleen de titel van het live-album uit 2017, maar ook het uitgangspunt voor de nieuwe tournee van Verminnen.

Ondertussen is het vijftig (50!) jaar geleden dat de piepjonge spring-in-‘t-veld op nauwelijks achttienjarige leeftijd laureaat werd van de wedstrijd ‘Ontdek de Ster’. Dat leverde hem zelfs een aardige aanmoediging op van jurylid Toon Hermans. De rest is geschiedenis, weliswaar een erg rijkgevulde geschiedenis.

En zo presenteert Verminnen tijdens zijn nieuwe tournee de grootste successen en de belangrijkste liedjes uit zijn loopbaan, bijgestaan door een topbegeleidingsband.

Proost! Op vijftig jaar Johan Verminnen!