The Wife

Björn Runge

 • VR 22/03/19 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor deze filmvoorstelling is afgesloten. Je kan vanavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

Joan Castleman is de vrouw van Joe, een gerenommeerd schrijver. Hun relatie wordt van meet af aan mooi afgelijnd. Joe is een ietwat afwezige dromer die geniet van de faam die hij verworven heeft. Joan is de welgemanierde en georganiseerde kracht achter de schermen, die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Op de vooravond van de Nobelprijs uitreiking snoept Joe zijn stress weg. De volgende dag is het nieuws positief en het koppel kan hun reis naar Stockholm plannen. Ze beslissen hun zoon David mee te nemen, die zelf een aspirant-schrijver is. Het gezin wordt gevolgd door een opdringerige journalist, Nathaniel Bone, die de biografie van Joe wil neerpennen. Een verzoek dat ze pertinent weigeren.Langzaam maar zeker worden de barsten en geheimen in het huwelijk van het schijnbaar serene koppel duidelijk te worden. Zo blijkt Joe losse handjes te hebben en een serie flashbacks naar de jaren ’60 en hun eerste ontmoetingen, brengt verbazende inzichten aan het licht.

Het absolute hoogtepunt van de film is de genuanceerde vertolking van Glenn Close. Zij is magistraal als de sterke vrouw die achter haar succesvolle man staat. De internationale pers is ook vol lof over deze actrice:

Rolling Stone: Adaptation of Meg Wolitzer’s novel of long-suffering spouse who hits her breaking point is blessed with a tour-de-force performance. Time Out: Glenn Close is typically brilliant as the titular wife in a tale of a marriage cracking under the pressures of fame, neediness and revenge. The Guardian: Glenn Close is unreadably brilliant as author's spouse plunged in late-life crisis. Screen: Glenn Close’s seething but self-possessed performance could conceivably gain her entry onto this year’s awards circuit. Kortom, wie nog geen fan was van de actrice zal na deze film zijn/haar mening duchtig moeten herzien!

 

TICKETPRIJZEN

6 euro normale ticketprijs

3 euro jongerentarief tarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.