Dox Office

More Than Honey

 • WO 08/05/19 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor deze documentaire is afgesloten. Je kan morgenavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

Sedert een dikke tien jaar doet zich over de hele wereld een angstaanjagend fenomeen voor: honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. Een virus? De grote hoeveelheden pesticiden? De industrialisering van de honingsector? Niemand lijkt een antwoord te hebben. Maar één ding staat als een paal boven water: het lot van de natuur en van de mens is nauw verbonden met dat van de bijen. Op zoek naar antwoorden en verklaringen neemt regisseur Markus Imhoof ons mee op een fascinerende reis naar de betoverende wereld van de bijen.

Hijzelf blijft op de achtergrond en verschijnt nooit in beeld. Maar het is niet zo dat hij louter objectief of onbetrokken wil blijven. Dat blijkt al uit de eerste scènes. Niet alleen spreekt hij zelf de voice-over in, hij licht ook zijn eigen biografie toe en zijn persoonlijke interesse voor de problematiek van de bijensterfte. Maar het is precies door deze persoonlijke insteek dat hij ook zorgt voor authenticiteit en emotie. Macro- en endoscoopopnames, waarbij Imhoof ongewoon dicht bij de bijen komt, zorgen dan weer voor indrukwekkende beelden.

“Als de bijen uitsterven, zal vier jaar later ook de mens uitsterven.” Albert Einstein

 

TICKETPRIJZEN DOX OFFICE

6 euro normale ticketprijs

3 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.