Dox Office

TONY, Van chocoladecrimineel tot wereldverbeteraar

 • WO 19/12/18 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor deze filmvoorstelling is afgesloten. Je kan vanavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

"Een documentaire maken gaat over ontdekken, openheid, leren en je nieuwsgierigheid volgen." De bekroonde regisseur Spike Jonze weet waarover hij praat. In vergelijking met films worden documentaires nog vaak stiefmoederlijk behandeld, terwijl ze even ontroerend of spannend kunnen zijn. De onderwerpen, het scenario en de mensen zijn echt. Documentaires informeren, maar brengen ook verandering teweeg. Om die redenen verdienen veel documentaires ook het grote doek en de beleving van cinema.

Vanaf september 2018 wordt daarom elke maand een documentaire vertoond in de Aula Geertrui Cordeys op het begijnhof. In december tonen we, uitzonderlijk op de derde woensdag van de maand, TONY.

TONY vertelt het verhaal van een stel jonge Nederlandse journalisten die korte metten willen maken met de kindslavernij in de cacao-industrie. Hun reis op weg naar een slaafvrije cacaowereld begint in 2003 als onderdeel van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. TONY combineert een schat aan archiefmateriaal met nieuwe filmbeelden om een zowel grappige als ontroerende, maar bovenal inspirerende ontstaansgeschiedenis te reconstrueren. De film laat zien hoe lastig het is om fundamentele fouten en onrechtvaardigheid uit een wereldwijd systeem te elimineren. Maar het is niet onmogelijk. Met een grote dosis humor en een niet aflatend doorzettingsvermogen weten de journalisten hun eerste zelfbenoemde slaafvrije chocoladereep op de markt te brengen. Het merk ‘Tony’s Chocolonely’ groeide de afgelopen tien jaar uit tot het grootste chocoladebedrijf van Nederland.

 

TICKETPRIJZEN DOX OFFICE

6 euro normale ticketprijs

3 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.