Chris De Stoop – Wanneer het water breekt

Literatuur op zondag

 • ZO 07/10/18 - 11:00
 • ABO & -26: € 5,00
  VVK: € 5,00
  KASSA: € 5,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

De voorverkoop voor dit evenement is afgesloten. Je kan zondag nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

Chris De Stoop is auteur van een aantal indrukwekkende en bekroonde boeken, al is hij bij velen hoofdzakelijk gekend voor zijn werk voor het tijdschrift, Knack. Zijn bestseller Dit is mijn hof (2015), over de teloorgang van het boerenland, werd uitgeroepen tot Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd onderscheiden met de Confituur Boekhandelsprijs.

Zijn nieuwste boek Wanneer het water breekt (september 2018) is een universeel, aangrijpend verhaal over bootvluchtelingen, dat inzoomt op één boot, één groep, één familie. Het waargebeurde verhaal van een visser en zijn dochter, die al een tijd geleden hun vaderland Vietnam ontvluchtten. Maar ook het verhaal van de tientallen reisgenoten die langdurig ronddobberden op zee.  Een verhaal over de diepe breuk die migratie is.

Nog maar juist gedrukt en nu reeds op het podium van Literatuur op zondag: Chris De Stoop gaat in gesprek gaat Erwin Jans.