Gesprek met de regen

Het Nieuwstedelijk

 • DO 17/01/19 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 16,00
  VVK: € 18,00
  KASSA: € 20,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Haar dood brengt ook hun leven tot stilstand. Dan krijgt de vrouw het aanbod om CEO te worden van een wereldspeler in de nanotechnologie in Singapore. Een baan die ze voordien nooit aanvaard zou hebben, maar nu blijkt plots alles te kunnen. Een vreemdsoortig dilemma. Ze verhuizen naar een stad waar het leven sneller gaat dan ooit, een technologische utopie. Ze willen weer vooruit. Terwijl zijn vrouw lange dagen maakt, trekt de man de stad in, door de moessons. En in de regen meent hij zijn overleden dochter te herkennen. Met haar te kunnen spreken.

Acht jaar geleden dacht regisseur Stijn Devillé dat hij zijn eigen kind kwijt was, tot hij haar zelf reanimeerde en nieuw leven inblies. Die nacht dacht hij heel lelijke gedachten, die hij nooit voor mogelijk had gehouden. En sindsdien frappeert het hem nog meer hoe sommige mensen, ouders die hun kind verloren, ondanks alles in staat blijken het geluk te hervinden. Die kracht en schoonheid wil hij opzoeken in Gesprek met de regen.

Een voorstelling met Tom Van Bauwel en Sara Vertongen, en muziek van Gerrit Valckenaers en Geert Waegeman. De spelers gaan letterlijk in gesprek met de regen. Om dat te realiseren, bouwt Het Nieuwstedelijk met het e-Media Research Lab van de KU Leuven een heuse regenprinter, die de technologie van een printer met een klassieke regenmachine verzoent. Druppels worden pixels. Technologie ontmoet emotie en verbeelding.

 

MET INLEIDING