Now

Aka Moon

 • DI 20/11/18 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

Volgens Fabrizio Cassol is zijn band Aka Moon als een lotus. Net als de heilige waterbloem streeft hij met zijn jazztrio eeuwige vernieuwing na: "Het is alsof we ons steevast vermenigvuldigen, we hebben ons altijd meerdere groepen tegelijk gevoeld."

Vorig jaar vierde Aka Moon zijn 25ste verjaardag en toerde in het teken van dat jubileum langs de grote concertzalen met een nieuwe plaat Now. Een album waarop de goed gerodeerde en rotgetalenteerde kompanen teruggrijpen naar de bron. Want vanaf hun allereerste reis naar Centraal-Afrika, waar ze in contact kwamen met een stam van Aka Pygmeeën, nam de integratie van ritmische geluiden uit het Oosten, Afrika of India een belangrijke plaats in binnen het repertoire, wat zorgde voor een steeds evoluerend, uniek geluid.

Die invloeden zijn na vijfentwintig jaar versmolten tot een culturele reis in tijd en ruimte. Het maakt van Aka Moon na al die tijd nog steeds een van de meest relevante Belgische groepen.